Connect with us

Mobile Legends

Fredo tidak akan keluar Bosskurr

Published

on

PERSOALAN sama ada pemain kompetitif e-sukan Ahmad Fuad Razali (Fredo) akan terus kekal bersama Bosskurr Gaming sering timbul dalam kalangan peminat dan warganet (netizen).

Mungkin ramai yang tertanya-tanya kerana skuad utama Bosskurr Gaming (Bosskurr) iaitu Shopee Bosskurr sering dilihat bersama-sama sejak dahulu lagi dan agak janggal jika sekiranya ada di antara mereka tidak membuat kemunculan bersama.

Contohnya pada awal tahun ini, apabila salah seorang ahli Shopee Bosskurr Herwin Baharuddin (Rush) melakukan penstriman langsung selepas meraih kemenangan dalam satu kejohanan anjuran TODAK.

Kemenangan itu menyaksikan Rush membawa pulang RM50,000 bersama ahli-ahli pasukan yang lain sehingga ada yang bertanya sama ada duit kemenangan tersebut akan dibahagikan bersama Fredo memandangkan dia tidak boleh beraksi pada Grand Final Kejohanan Todak itu.

Jawapan Rush sangat mudah: “Menang tak menang, memang bahagi kena bahagi enam. Duit boleh cari geng. Kawan susah cari.”

Fredo ketika itu menyertai kejohanan PUBG Mobile Malaysia National Championship yang berlangsung pada hari yang sama pada kejohanan Todak itu.

Meski dia tidak dapat beraksi pada Grand Final itu, mungkin ada yang tidak mengetahui yang Fredo juga terlibat pada peringkat kelayakan kejohanan itu sehingga ada satu pusingan Fredo menggunakan hero Alucard.

Kemudian ketika Liga Profesional Mobile Legends : Bang Bang (MLBB) sedang berlangsung yang menyaksikan prestasi Bosskurr tidak begitu menyerlah sehingga ada yang menyalahkan Fredo dan mempersoalkan sama ada dia masih relevan dalam pasukan MLBB itu.

Jawapan Bosskur pun ringkas:” Semua ada silap. Jangan salahkan Fredo, atau Rush atau siapa-siapa.”

Tidak terhenti di situ, dalam satu sesi soal jawab bersama pengurus Shopee Bosskurr Nureddy Nursal (Daddy) baru-baru ini juga masih ada yang bertanya kedudukan Fredo dalam pasukan itu.

BACA: Fredo berehat dari MLBB, fokus lebih kepada PUBG Mobile

“Satu perkara mengenai keluarga Bosskurr, kami tidak akan tinggalkan antara satu sama lain. Ketujuh-tujuh kami akan bersama.

“Saya ingin tekankan tiada siapa akan keluar Bosskurr, Soloz ke, Fredo ke. Tiada,” tegas Daddy.

Bosskurr sebelum ini yang cukup dikenali sebagai Team Saiyan ditubuhkan sejak Februari 2017. Mereka juga dikenali sebagai pasukan Traitor sebelum itu.

Foto: Adam Faiz (SparTankeR)

Pasukan utama Bosskurr itu terdiri daripada Rush, Fredo, Daddy, Andi Alfian Firman (Gripex), Abdul Wandi Abdul Kadir (Logan), Sofian Sultan (Penjahat) dan Mohd Faris Zakaria (Soloz).

Mereka yang sebelum ini pernah bernaung di bawah nama AirAsia Saiyan pada tahun lalu, kini mendapat tajaan daripada platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, Shopee dan dijenamakan sebagai Shopee Bosskurr.

Dan bagi mereka yang ingin lagi bertanya jika Fredo akan keluar Bosskurr, mungkin boleh menonton video ini sebanyak seratus kali:

Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

Mobile Legends: Rippo tidak lagi bersama Geek Fam, Artz kini sebagai ‘sub’

Published

on

Rippo (kiri) memilih untuk mencuba peluang yang lain manakal Artz masih lagi bersama pasukan Geek Fam tetapi bukan sebagai pemain utama. - Foto What's The Meta / MARIAH AHMAD

KUALA LUMPUR – Juara Liga Profesional Mobile Legends: Bang Bang Malaysia dan Singapura Musim Ketiga, Geek Fam telah menggantikan posisi pemainnya Artz dan Rippo kepada pemain-pemain yang baharu.

Dalam satu pengumuman baru-baru ini, Geek Fam berkata bekas kapten e-sukan League of Legends KL Hunters, OzoraVeki akan menyertai pasukan itu dan bakal membuat kemunculan pertama dalam MPL Musim Keempat nanti.

Selain, OzoraVeki, Geek Fam turut mengumumkan satu lagi pemain baharu iaitu Rumpel untuk menyertai pasukan tersebut.

Berikutan kemasukan kedua-dua pemain baharu ini, wakil dari Geek Fam mengesahkan kepada What’s The Meta bahawa masih lagi Artz bersama pasukan tersebut tetapi bukan sebagai pemain utama.

Namun, mereka juga mengesahkan Rippo tidak lagi bersama Geek Fam.

“Artz masih bersama Geek Fam, tetapi sebagai pemain simpanan.

“Manakala Rippo pula sedang mecuba peluang yang lain. Kami masih mengekalkan hubungan sebagai kawan rapat dengannya.

“OzoraVeki dan Rumpel menggantikan slot mereka,” kata wakil Geek Fam tersebut.

Geek Fam merupakan antara pasukan terkemuka tanah air dan mempunyai pencapaian tersendiri dalam arena e-sukan.

Selain menjadi juara MPL Musim Ketiga, Geek Fam juga telah menyertai beberapa kejohanan antarabangsa termasuk Clash of Champions dan Kejohanan MLBB Piala Asia Tenggara.


Continue Reading

Mobile Legends

Caprice berminat untuk tubuh pasukan Mobile Legends?

Published

on

Selain dikenali sebagai seorang selebriti, Caprice juga merupakan usahawan dan pengasas kepada aplikasi Mengaji.com, Classruum.com dan Umrahloka. - Foto Facebook / Caprice Ariz

KUALA LUMPUR – Satu Instagram Story yang dimuatnaik penyayi rap tanah air, Ariz Ramli (Caprice) baru-baru ini menimbulkan tanda tanya sama ada beliau berminat untuk menubuhkan pasukan e-sukan Mobile Legends : Bang Bang (MLBB).

Dalam Instagram Story tersebut, Caprice membuat naik satu logo Xde Hal Bro Esports dengan bertanyakan soalan kepada pengikutnya: “Ramaikah yang main Mobile Legends?”

Sebelum ini Caprice mengumumkan dia akan mendaftarkan satu syarikat baharu dalam bidang e-sukan.

Caprice juga menyatakan pihaknya sedang mencari pemain-pemain e-sukan PUBG dan menawarkan gaji antara RM3,000-RM5,000.

Dia berkata uji bakat pencarian bakat PUBG bagi pasukannya akan diadakan pada Ogos nanti.

Selain dikenali sebagai seorang selebriti, Caprice juga merupakan usahawan dan pengasas kepada aplikasi Mengaji.comClassruum.com dan Umrahloka.

Continue Reading

Mobile Legends

Barangan eksklusif Armaggeddon X Shopee Bosskurr dilancarkan

Published

on

Kolaborasi yang itu adalah juga sempena pelancaran Armaggeddon kedai talian rasmi di platform membeli-belah nombor satu Malaysia, Shopee. - Foto What's The Meta / MARIAH AHMAD

PETALING JAYA – Pasukan profesional e-sukan tanah air Shopee Bosskur telah menjalinkan satu kolaborasi bersama Armaggeddon bagi untuk melancarkan barangan eksklusif edisi terhad.

Kolaborasi yang itu adalah juga sempena pelancaran kedai talian rasmi Armaggeddon di platform membeli-belah nombor satu Malaysia, Shopee.

Barangan eksklusif edisi terhad bersama harga promosi itu adalah:

  • Hoodie Istimewa Armaggeddon X Shopee Bosskurr (RM89)
  • T-Shirt Gaming Edisi Terhad Armaggeddon X Shopee Bosskurr (RM39)
  • Fon telinga Gaming WASP-5 g with Dual Driver & Microphone Armaggeddon X Shopee Bosskurr bersama Powerbank (RM69)
  • Papan Kekunci AK300 dan Tetikus Scorpion 3 bersama pad tetikus dan hab USB (RM59)
Pemain profesional Shopee Bosskurr Fredo (duduk kanan) bersama rakan-rakan yang lain ketika sesi menandatangani baju eksklusif Armaggeddon X Shopee Bosskurr – Foto What’s The Meta / MARIAH AHMAD

T-Shirt Gaming Edisi Terhad Armaggeddon X Shopee Bosskurr juga boleh dibeli dengan harga RM19 (potongan RM20) jika anda membeli dengan Hoodie Istimewa Armaggeddon X Shopee Bosskurr edisi terhad.

Sempena pelancaran kolabrasi itu yang diadakan di Battle Arena, Petaling Jaya itu juga Armaggeddon turut memperkenalkan produk monitor Pixxel+Elite EFX 27UHD pada harga RM1199.

80 pembeli pertama juga akan membawa pulang Audiobox U150 Sound Bar yang berharga RM49.90.

Pada April lalu, pasukan Mobile Legends Boskurr Gaming dijenamakan semula sebagai Shopee Bosskurr selepas mendapat tajaan platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, Shopee.

Shopee Bosskurr telah melancarkan jersi rasmi mereka yang kini boleh didapati di platform e-dagang tersebut.

Shopee Bosskurr merupakan antara pasukan yang terkemuka di Malaysia dan akan mewakili Malaysia bagi Sukan SEA 2019 nanti.

Bagi anda yang mahu membeli barangan eksklusif tersebut boleh layari Kedai rasmi Armaggeddon di Platform Shopee.

Continue Reading

Trending