Connect with us

Mobile Legends

Ini sebab kenapa Kolia ‘ditendang’ EVOS

Published

on

Ng Shao Ming (Kolia) merupakan antara pemain Tank dan Support yang terkenal dengan skilnya tersendiri dalam Mobile Legends. - Foto Facebook / Kolia Legends

Terlalu over-confident (berkeyakinan tinggi) dengan semua perkara.

Itu antara menjadi punca bekas kapten pasukan terkemuka Mobile Legends di Asia Tenggara, EVOS Esports (EVOS) Ng Shao Ming atau senang dikenali sebagai Kolia ‘ditendang’ keluar daripada pasukan itu.

Kapten EVOS, Boon Wei Xing Robert (OhDeerBambi) berkata sikap dan personaliti Kolia itu dilihat tidak sesuai dengan pasukan tersebut.

“Kami tidak suka apabila dia over-confident dengan semua perkara.

“Kami rasa dia tidak mempunyai persefahaman yang baik dengan EVOS, jadi kami membuat keputusan untuk keluarkannya,” katanya dalam satu video temu bual di Facebook Mobile Legends sempena Liga Profesional (MPL) musim ketiga.

Dalam video tersebut, Kolia turut menjelaskan situasi berkenaan daripada perspektif pihaknya. 

Jelasnya, dia meninggalkan EVOS yang pernah meraih tempat kedua MPL musim lalu adalah kerana pasukan itu tidak memerlukan pengguna hero Aggro Tank dalam rancangan strategi mereka pada ketika itu.

Pengguna hero Aggro Tank berperanan untuk menggunakan abiliti mereka bagi mengumpan pihak musuh untuk menentangnya sahaja.

“Mereka tidak perlukan Aggro Tank, jadi saya diletakkan di bangku simpanan ketika itu.

“Memang ada drama dalam setiap pasukan tapi saya tidak rasa ia perlu melemahkan mutu persembahan kami.

“Saya rasa sebagai pemain atau penghibur, kita perlu sentiasa pandang ke hadapan,” kata Kolia yang berperanan sebagai pemain Tank dan Support dalam Mobile Legends.

Hanya tinggal kenangan. Kolia (tiga dari kiri) bersama pasukan Evos Esports SG pada musim lalu. Foto – mpl.mysg.mobilelegends.com

Tambah Kolia, keputusannya untuk menyertai pasukan Nara Esports SG (Nara) adalah sangat tepat memandangkan baginya Nara adalah pasukan paling kuat dalam MPL kali ini.

“Saya berkeyakinan bahawa kumpulan yang saya pilih ini adalah yang terbaik,” jelas Kolia.

Dalam perlawanan minggu kelima MPL menyaksikan pasukan Nara bertembung dengan EVOS dan menang 2-0.

Nara terus mencatatkan rekod tanpa kalah selepas mereka mengalahkan Reborn 2-0, Resurgence 2-1, Bosskurr 2-0, Bigetron SG 2-0, Geek Fam 2-0, dan Xpax 2-1.

Mereka kini berada di kedudukan pertama liga dengan 19 mata terkumpul secara keseluruhan.

MPL musim ketiga ini menawarkan hadiah wang terkumpul melebih RM400,000 dan disertai enam pasukan Malaysia dan empat pasukan Singapura.

Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

Mobile Legends: Rippo tidak lagi bersama Geek Fam, Artz kini sebagai ‘sub’

Published

on

Rippo (kiri) memilih untuk mencuba peluang yang lain manakal Artz masih lagi bersama pasukan Geek Fam tetapi bukan sebagai pemain utama. - Foto What's The Meta / MARIAH AHMAD

KUALA LUMPUR – Juara Liga Profesional Mobile Legends: Bang Bang Malaysia dan Singapura Musim Ketiga, Geek Fam telah menggantikan posisi pemainnya Artz dan Rippo kepada pemain-pemain yang baharu.

Dalam satu pengumuman baru-baru ini, Geek Fam berkata bekas kapten e-sukan League of Legends KL Hunters, OzoraVeki akan menyertai pasukan itu dan bakal membuat kemunculan pertama dalam MPL Musim Keempat nanti.

Selain, OzoraVeki, Geek Fam turut mengumumkan satu lagi pemain baharu iaitu Rumpel untuk menyertai pasukan tersebut.

Berikutan kemasukan kedua-dua pemain baharu ini, wakil dari Geek Fam mengesahkan kepada What’s The Meta bahawa masih lagi Artz bersama pasukan tersebut tetapi bukan sebagai pemain utama.

Namun, mereka juga mengesahkan Rippo tidak lagi bersama Geek Fam.

“Artz masih bersama Geek Fam, tetapi sebagai pemain simpanan.

“Manakala Rippo pula sedang mecuba peluang yang lain. Kami masih mengekalkan hubungan sebagai kawan rapat dengannya.

“OzoraVeki dan Rumpel menggantikan slot mereka,” kata wakil Geek Fam tersebut.

Geek Fam merupakan antara pasukan terkemuka tanah air dan mempunyai pencapaian tersendiri dalam arena e-sukan.

Selain menjadi juara MPL Musim Ketiga, Geek Fam juga telah menyertai beberapa kejohanan antarabangsa termasuk Clash of Champions dan Kejohanan MLBB Piala Asia Tenggara.


Continue Reading

Mobile Legends

Caprice berminat untuk tubuh pasukan Mobile Legends?

Published

on

Selain dikenali sebagai seorang selebriti, Caprice juga merupakan usahawan dan pengasas kepada aplikasi Mengaji.com, Classruum.com dan Umrahloka. - Foto Facebook / Caprice Ariz

KUALA LUMPUR – Satu Instagram Story yang dimuatnaik penyayi rap tanah air, Ariz Ramli (Caprice) baru-baru ini menimbulkan tanda tanya sama ada beliau berminat untuk menubuhkan pasukan e-sukan Mobile Legends : Bang Bang (MLBB).

Dalam Instagram Story tersebut, Caprice membuat naik satu logo Xde Hal Bro Esports dengan bertanyakan soalan kepada pengikutnya: “Ramaikah yang main Mobile Legends?”

Sebelum ini Caprice mengumumkan dia akan mendaftarkan satu syarikat baharu dalam bidang e-sukan.

Caprice juga menyatakan pihaknya sedang mencari pemain-pemain e-sukan PUBG dan menawarkan gaji antara RM3,000-RM5,000.

Dia berkata uji bakat pencarian bakat PUBG bagi pasukannya akan diadakan pada Ogos nanti.

Selain dikenali sebagai seorang selebriti, Caprice juga merupakan usahawan dan pengasas kepada aplikasi Mengaji.comClassruum.com dan Umrahloka.

Continue Reading

Mobile Legends

Barangan eksklusif Armaggeddon X Shopee Bosskurr dilancarkan

Published

on

Kolaborasi yang itu adalah juga sempena pelancaran Armaggeddon kedai talian rasmi di platform membeli-belah nombor satu Malaysia, Shopee. - Foto What's The Meta / MARIAH AHMAD

PETALING JAYA – Pasukan profesional e-sukan tanah air Shopee Bosskur telah menjalinkan satu kolaborasi bersama Armaggeddon bagi untuk melancarkan barangan eksklusif edisi terhad.

Kolaborasi yang itu adalah juga sempena pelancaran kedai talian rasmi Armaggeddon di platform membeli-belah nombor satu Malaysia, Shopee.

Barangan eksklusif edisi terhad bersama harga promosi itu adalah:

  • Hoodie Istimewa Armaggeddon X Shopee Bosskurr (RM89)
  • T-Shirt Gaming Edisi Terhad Armaggeddon X Shopee Bosskurr (RM39)
  • Fon telinga Gaming WASP-5 g with Dual Driver & Microphone Armaggeddon X Shopee Bosskurr bersama Powerbank (RM69)
  • Papan Kekunci AK300 dan Tetikus Scorpion 3 bersama pad tetikus dan hab USB (RM59)
Pemain profesional Shopee Bosskurr Fredo (duduk kanan) bersama rakan-rakan yang lain ketika sesi menandatangani baju eksklusif Armaggeddon X Shopee Bosskurr – Foto What’s The Meta / MARIAH AHMAD

T-Shirt Gaming Edisi Terhad Armaggeddon X Shopee Bosskurr juga boleh dibeli dengan harga RM19 (potongan RM20) jika anda membeli dengan Hoodie Istimewa Armaggeddon X Shopee Bosskurr edisi terhad.

Sempena pelancaran kolabrasi itu yang diadakan di Battle Arena, Petaling Jaya itu juga Armaggeddon turut memperkenalkan produk monitor Pixxel+Elite EFX 27UHD pada harga RM1199.

80 pembeli pertama juga akan membawa pulang Audiobox U150 Sound Bar yang berharga RM49.90.

Pada April lalu, pasukan Mobile Legends Boskurr Gaming dijenamakan semula sebagai Shopee Bosskurr selepas mendapat tajaan platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, Shopee.

Shopee Bosskurr telah melancarkan jersi rasmi mereka yang kini boleh didapati di platform e-dagang tersebut.

Shopee Bosskurr merupakan antara pasukan yang terkemuka di Malaysia dan akan mewakili Malaysia bagi Sukan SEA 2019 nanti.

Bagi anda yang mahu membeli barangan eksklusif tersebut boleh layari Kedai rasmi Armaggeddon di Platform Shopee.

Continue Reading

Trending