Connect with us

Mobile Legends

MGC: TODAK muncul juara, bawa pulang RM18,000

Published

on

Pasukan Todak ketika meraikan kemenangan pada final.

DAMANSARA – Pasukan Mobile Legends : Bang Bang (MLBB) tanah air, Todak muncul juara Kejohanan Mobile Legends (MGC 2019) seketika tadi selepas menumpaskan pasukan BOSS PUSHER pada final.

Menerusi kemenangan 2-1 itu, membawa pulang hadiah wang tunai RM18,000 dan 25,000 mata Diamonds MLBB.

Kapten pasukan Todak, Muhammad Rifhan Mohd Riza (Hangus) berkata dia sangat kagum dengan pencapaian barisan baharu pemainnya dalam kejohanan itu.

“Perasaan sememangnya terharu sebab saya sendiri inginkan satu kejayaan.

“Secara peribadi, ini pencapaian paling besar untuk saya. Barisan baharu pemain-pemain Todak kali ini memang terbaik. 

“Saya percayakan mereka 100 peratus. Alhamdulillah, mereka juara untuk kejohanan ini,” kata Hangus kepada WTM Today selepas selesai majlis pemberian hadiah kepada pemenang-pemenang kejohanan MGC yang berlangsung di Atria Shopping Gallery, Damansara Jaya, pada Ahad.

Selain Hangus, pasukan Todak terdiri daripada Moon, Xray, Lychee, Ciku, Nenas, Eone dan Ashi sebagai pengurus.

3 pasukan teratas dalam Kejohanan MLBB Geek. Foto: WTM Today / Mariah Ahmad

Todak sebelum ini melalui beberapa pusingan kelayakan dalam talian bersama kira-kira 500 pasukan yang lain sebelum berjaya melangkah ke Grand Final MCG 2019.

Sementara itu bagi pasukan BOSS PUSHER yang diketuai pemain MLBB popular tanah air, Herwin Baharuddin (Rush) yang menduduki kedudukan kedua kejohanan membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000 dan 15,000 mata Diamonds MLBB.

Bagi tempat ketiga yang diraih Shopee Bosskurr pula membawa pulang hadiah wang tunai RM3,500 dan 10,000 mata Diamonds MLBB. 

Tempat keempat pula disandang pasukan Red Phoenix dan membawa pulang hadiah wang tunai RM1,000 dan 5,000 mata Diamonds MLBB.

Grand Final MGC itu turut menyaksikan pemain kompetitif MLBB daripada Shopee Bosskurr Ahmad Fuad Razali (Fredo) dan Mohd Amirul Aiman Mohammad Kamal (Laphel) membuat kemunculan istimewa sebagai pengulas.

Fredo (kiri) bersama Laphel ketika mengulas pada Grand Final MGC.
Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

Mobile Legends: Tulang tumit Gripex patah, retak

Published

on

Gripex bakal menjalani satu pembedahan dalam terdekat berikutan kecederaan yang dialaminya itu. - Foto Instagram / Gripex

KUALA LUMPUR – Pemain profesional Mobile Legends Shopee Bosskurr Andi Alfian Firman (Gripex) mengalami keretakan dan patah tulang di bahagian tumit berikutan satu kejadian kemalangan yang dihadapinya di Klang semalam.

Pengurus Shopee Bosskurr Nureddy Nursal (Daddy) berkata Gripex bakal menjalani satu pembedahan dalam terdekat berikutan kecederaan yang dialaminya itu.

“Gripex kini berada di Hospital Klang, Selangor selepas kemalangan semalam.

“Dimaklumkan Gripex perlu menjalani pembedahan di bahagian kaki itu dalam masa terdekat,” katanya kepada What’s The Meta.

Menceritakan semula detik kejadian, Daddy berkata Gripex yang sedang menunggang motosikal pada ketika itu sedang dalam perjalanan ke rumah pemain-pemain Shopee Bosskurr yang terletak tidak jauh dari lokasi kejadian.

“Kemalangan berlaku berdekatan dengan sebuah stesen pam minyak pada jam kira-kira empat petang. 

“Gripex keseorangan ketika itu. Dia dilanggar kereta secara tiba-tiba dan terjatuh dengan motosikalnya.

“Gripex terus membuat panggilan video kepada kami untuk memberitahu keadaannya dan kami terus bergegas ke tempat Gripex. Ambulans pun tiba di tempat kejadian selang beberapa minit kemudian,”tambah Deddy.

Daddy juga mengharapkan orang ramai dan penyokong Shopee Bosskurr untuk mendoakan agar Gripex dipermudahkan urusan dan cepat sembuh.

Semalam, Gripex terlibat dalam satu kemalangan sebelum perlawanan Shopee Bosskurr dan EVOS Esports dalam Liga Profesional (MPL) bermula pada jam kira-kira 5.30 petang.

Gripex bagaimana pun tidak dapat beraksi dan diganti dengan pemain yang menggunakan nama maya Perisai.

Dalam perlawanan itu, Shopee Bosskurr masih tidak berjaya membenam badinya tersendiri menentang EVOS Esports apabila mereka tewas 2-0.

Shopee Bosskurr bakal bertemu dengan Louvre Esports pada petang ini jam empat petang dalam liga MPL musim keempat nanti.

Continue Reading

Mobile Legends

Mobile Legends: Gripex terlibat dalam kemalangan, keadaan kurang baik

Published

on

Andi Alfian Firman (Gripex) terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di Klang, Selangor seketika tadi. Keadaannya dikatakan dalam keadaan kurang baik. - Foto Nureddy Nursal

KUALA LUMPUR Pemain profesional Mobile Legends Shopee Bosskurr Andi Alfian Firman (Gripex) terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di Klang, Selangor hari ini.

Perkara tersebut disahkan pengurus Shopee Bosskurr Nureddy Nursal (Daddy) kepada What’s The Meta seketika tadi.

Menurut Daddy, kemalangan tersebut baharu sahaja berlaku seketika tadi.

“Keadaan kurang baik. Saya akan maklum mengenai perkembangannya nanti.

“Doakan dia cepat sembuh ya,” kata Daddy.

Jelas Daddy, perlawanan antara Shopee Bosskurr dan EVOS Esports dalam Liga Profesional (MPL) pada petang nanti mungkin akan ada kelewatan sedikit.

What’s The Meta kini sedang mendapatkan pengesahaan dari pihak penganjur, eGG Network mengenai perkembangan terkini perlawanan antara kedua-dua pasukan itu.

Continue Reading

Mobile Legends

#M1World: Tiket ‘early bird’ boleh dibeli sekarang, bermula RM15

Published

on

16 pasukan terbaik MLBB dari seluruh dunia akan bertanding merebut kejuaraan kejohanan dunia ini yang menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM1juta (AS$250,000)

KUALA LUMPUR – Tiket dan pas masuk ke acara utama Kejohanan Dunia Mobile Legends Bang:Bang (M1) yang akan berlangsung pada 15 sehingga 17 November di Axiata Arena, kini boleh dibeli mulai hari ini.

Terdapat tiga kateogi pas iaitu Bronze, Silver dan Gold. Bagi mereka yang membeli tiket Gold akan mendapat beg eksklusif M1.

Anda juga boleh memberi pas bagi 1 hari atau 3 hari yang bermula RM15 sehingga RM110.

Berikut adalah senarai harga tiket:

Senarai pas dan harga tiket

Kedudukan pas di dalam Axiata Arena:

Dapat tiket anda di https://myticket.asia/#event=32708403

16 pasukan terbaik MLBB dari seluruh dunia akan bertanding merebut kejuaraan kejohanan dunia ini yang menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM1juta (AS$250,000).

Jangan lupa menggunakan hashtag #MLBBM1 #M1World #MLBBWorld untuk menghangatkan lagi pertarungan terbaik dunia ini!

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved