Connect with us

Mobile Legends

MPL: Unta mematangkan ‘gameplay’ XPAX X-Assins – Padel

Published

on

Barisan XPAX X-Assins kini terdiri daripada Unta,Artha, Ax, Mohd Kuku, Raisyaa dan Smooth. - FOTO: mysg.mpl.mobilelegends.com/

KUALA LUMPUR – Penyertaan pemain kompetitif Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) Dzulhakkim Abd Rashid (Unta) bersama XPAX X-Assins sememangnya mematangkan corak permainan pasukan itu.

Jurulatih pasukan tersebut, Muhamad Fadhil Hishamuddin (Padel) berkata pemilihan hero (draft) XPAX X-Assins juga semakin kemas berikutan kehadiran Unta.

“Unta memang membawa semangat baharu kepada pasukan. Semoga MPL (Liga Profesional) kali ini, kamilah juaranya,” kata Padel ketika dihubungi What’s The Meta.

Sementara itu, Padel turut mengulas mengenai perlawanan menentang pasukan yang sedang meningkat naik dari Negeri Di Bawah Bayu, Sabah Top Players (STOP) berkata dia akui STOP mempunyai keserasian ketika bermain walaupun masih baharu.

“Selepas kekalahan perlawanan pertama, XPAX X-Assins bangkit dan berjaya menang berikutan putaran awal dan perang (team fight) yang menyebelahi kami.

“Sebenarnya agak banyak kesilapan yang dilakukan XPAX X-Assins  ketika bertemu dengan STOP. Kami akan memperbaiki semua itu,” kata Padel.

XPAX X-Assins kini berada di ranking keempat liga selepas memenangi perlawanan menentang STOP 2-1.

Selain Unta, barisan XPAX X-Assins kini terdiri daripada Artha, Ax, Mohd Kuku, Raisyaa dan Smooth.

Pada musim lalu, XPAX X-Assins berjaya mara ke pusingan kalah mati (Playoff) dan meraih tempat ketujuh dan kelapan.

MPL Malaysia dan Singapura kini kembali untuk musim keempat dan menawarkan hadiah wang terkumpul sebanyak RM414,000.

Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

Mobile Legends: Tulang tumit Gripex patah, retak

Published

on

Gripex bakal menjalani satu pembedahan dalam terdekat berikutan kecederaan yang dialaminya itu. - Foto Instagram / Gripex

KUALA LUMPUR – Pemain profesional Mobile Legends Shopee Bosskurr Andi Alfian Firman (Gripex) mengalami keretakan dan patah tulang di bahagian tumit berikutan satu kejadian kemalangan yang dihadapinya di Klang semalam.

Pengurus Shopee Bosskurr Nureddy Nursal (Daddy) berkata Gripex bakal menjalani satu pembedahan dalam terdekat berikutan kecederaan yang dialaminya itu.

“Gripex kini berada di Hospital Klang, Selangor selepas kemalangan semalam.

“Dimaklumkan Gripex perlu menjalani pembedahan di bahagian kaki itu dalam masa terdekat,” katanya kepada What’s The Meta.

Menceritakan semula detik kejadian, Daddy berkata Gripex yang sedang menunggang motosikal pada ketika itu sedang dalam perjalanan ke rumah pemain-pemain Shopee Bosskurr yang terletak tidak jauh dari lokasi kejadian.

“Kemalangan berlaku berdekatan dengan sebuah stesen pam minyak pada jam kira-kira empat petang. 

“Gripex keseorangan ketika itu. Dia dilanggar kereta secara tiba-tiba dan terjatuh dengan motosikalnya.

“Gripex terus membuat panggilan video kepada kami untuk memberitahu keadaannya dan kami terus bergegas ke tempat Gripex. Ambulans pun tiba di tempat kejadian selang beberapa minit kemudian,”tambah Deddy.

Daddy juga mengharapkan orang ramai dan penyokong Shopee Bosskurr untuk mendoakan agar Gripex dipermudahkan urusan dan cepat sembuh.

Semalam, Gripex terlibat dalam satu kemalangan sebelum perlawanan Shopee Bosskurr dan EVOS Esports dalam Liga Profesional (MPL) bermula pada jam kira-kira 5.30 petang.

Gripex bagaimana pun tidak dapat beraksi dan diganti dengan pemain yang menggunakan nama maya Perisai.

Dalam perlawanan itu, Shopee Bosskurr masih tidak berjaya membenam badinya tersendiri menentang EVOS Esports apabila mereka tewas 2-0.

Shopee Bosskurr bakal bertemu dengan Louvre Esports pada petang ini jam empat petang dalam liga MPL musim keempat nanti.

Continue Reading

Mobile Legends

Mobile Legends: Gripex terlibat dalam kemalangan, keadaan kurang baik

Published

on

Andi Alfian Firman (Gripex) terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di Klang, Selangor seketika tadi. Keadaannya dikatakan dalam keadaan kurang baik. - Foto Nureddy Nursal

KUALA LUMPUR Pemain profesional Mobile Legends Shopee Bosskurr Andi Alfian Firman (Gripex) terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di Klang, Selangor hari ini.

Perkara tersebut disahkan pengurus Shopee Bosskurr Nureddy Nursal (Daddy) kepada What’s The Meta seketika tadi.

Menurut Daddy, kemalangan tersebut baharu sahaja berlaku seketika tadi.

“Keadaan kurang baik. Saya akan maklum mengenai perkembangannya nanti.

“Doakan dia cepat sembuh ya,” kata Daddy.

Jelas Daddy, perlawanan antara Shopee Bosskurr dan EVOS Esports dalam Liga Profesional (MPL) pada petang nanti mungkin akan ada kelewatan sedikit.

What’s The Meta kini sedang mendapatkan pengesahaan dari pihak penganjur, eGG Network mengenai perkembangan terkini perlawanan antara kedua-dua pasukan itu.

Continue Reading

Mobile Legends

#M1World: Tiket ‘early bird’ boleh dibeli sekarang, bermula RM15

Published

on

16 pasukan terbaik MLBB dari seluruh dunia akan bertanding merebut kejuaraan kejohanan dunia ini yang menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM1juta (AS$250,000)

KUALA LUMPUR – Tiket dan pas masuk ke acara utama Kejohanan Dunia Mobile Legends Bang:Bang (M1) yang akan berlangsung pada 15 sehingga 17 November di Axiata Arena, kini boleh dibeli mulai hari ini.

Terdapat tiga kateogi pas iaitu Bronze, Silver dan Gold. Bagi mereka yang membeli tiket Gold akan mendapat beg eksklusif M1.

Anda juga boleh memberi pas bagi 1 hari atau 3 hari yang bermula RM15 sehingga RM110.

Berikut adalah senarai harga tiket:

Senarai pas dan harga tiket

Kedudukan pas di dalam Axiata Arena:

Dapat tiket anda di https://myticket.asia/#event=32708403

16 pasukan terbaik MLBB dari seluruh dunia akan bertanding merebut kejuaraan kejohanan dunia ini yang menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM1juta (AS$250,000).

Jangan lupa menggunakan hashtag #MLBBM1 #M1World #MLBBWorld untuk menghangatkan lagi pertarungan terbaik dunia ini!

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved