Connect with us

General

PMCO: Yoodo Gank sebenarnya kompetitif, boleh beri saingan hebat – RRQ Athena

Published

on

Pasukan PUBG Mobile Thailand RRQ Athena berada di tangga ke-12 pada hari pertama acara utama Final Global PMCO Musim Luruh 2019. - Foto What's The Meta / MARIAH AHMAD

KUALA LUMPUR – Pasukan PUBG Mobile Thailand RRQ Athena menyifatkan pasukan Malaysia, Yoodo Gank sebenarnya boleh beri saingan yang hebat dalam Final Global PMCO Musim Luruh 2019.

“Yoodo Gank sangat kompetitif dan mampu berikan persembahan yang sengit dalam kejohanan ini,” kata pemain posisi Sniper bagi pasukan itu, Wachirawit Ramangkoo (Earnny).

Earnny berkata demikian dalam satu sidang media selepas tamat hari pertama Final Global PMCO Musim Luruh 2019, yang diadakan di Dewan Tun Razak 1, Pusat Dagangan Dunia Putra, di sini, semalam.

Earnny turut menyifatkan meski Yoodo Gank dan pasukan Indonesia Bigetron RA mampu beri tentangan hebat tapi mereka lebih berhati-hati dengan pasukan senegara, MEGA Conqueror dan ILLUMINATE dalam kejohanan ini.

Meski Earnny dan RRQ Athena sebelum ini menjuarai di peringat kelayakan Asia Tenggara, prestasi mereka agak merudum pada hari pertama semalam.

Mereka berada di tangga ke-12 dengan 31 mata secara keseluruhan.

Mengulas mengenai prestasi itu, Earnny berkata: “Kami tidak biasa lagi dengan corak permainan pasukan lain.

“Mungkin selepas perlawanan demi perlawanan, kami akan lebih biasa dan akan berikan mutu persembahan dengan lebih baik,”katanya.

Sementara itu, pasukan Malaysia Yoodo Gank berada di tangga ke-14 dengan 17 mata secara keseluruhan.

Ketika ini sedang berlangsung Final Global PMCO Musim Luruh 2019 yang menyaksikan 16 pasukan terbaik dunia merebut gelaran juara dalam kejohanan ini yang menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM2 juta.

Click to comment

Cuba komen sikit

General

#SukanSEA2019: Soloz akan bantu saya analisis perlawanan – Laphel

Published

on

Pemain Mobile Legends Mohd Faris Zakaria (tiga dari kiri) tidak akan berada dalam barisan pemain utama dalam skuad negara ke Sukan SEA 2019.

KUALA LUMPUR – Pemain Mobile Legends: Bang Bang (Mobile Legends) yang akan bersaing di Temasya Sukan SEA 2019, Manila, Filipina Mohd Faris Zakaria (Soloz) tidak berada dalam barisan pemain utama.

Jurulatih pasukan Mobile Legends Malaysia, Mohd Amirul Aiman Mohammad Kamal (Laphel) berkata Soloz akan membantunya dalam menonton dan menganalisis perlawanan sepanjang Sukan SEA berlangsung.

“Soloz adalah pemain yang bijak. Ia akan memberi kelebihan kepada kami untuk melihat perlawanan dari ‘mata burung’ untuk mengenal pasti apa yang betul dan salah.

“Kami telah berlatih dari segi mental dan fizikal.

“Apa yang kami  perlukan sekarang adalah sokongan dan doa dari rakyat Malaysia. Terima kasih semua,” kata Laphel kepada What’s The Meta.

Dia berkata demikian sebelum berlepas ke Manila, Filipina pada pagi tadi.

BACA: #SukanSEA2019: Jadual perlawanan e-sukan 5-10 Disember

Selain Soloz, pemain Mobile Legends Malaysia untuk Sukan SEA 2019 ini terdiri daripada :

  • Ahmad Ali Huzaifi Abdullah (Leixia)
  • Abdul Wandi Abdul Kadir (Logan)
  • Izme Haqeem Hamsjid (Kaizer)
  • Muhammad Hazeem Onn (Scott)
  • Jamil Nurolla (Zaraki)

Kelima-lima pemain itu akan bermain sebagai barisan utama pasukan Mobile Legends Malaysia.

Pada peringkat kumpulan, Malaysia berada dalam kumpulan A bersama Myanmar, Vietnam, Singapura dan Kemboja.

Sementara itu di Kumpulan B, adalah skuad dari tuan rumah, Filipina, Indonesia, Laos dan Thailand.

Acara e-sukan Sukan SEA 2019 yang akan berlangsung di Filoil Flying V Centre Manila, Filipina bermula esok sehingga 10 Disember.

Continue Reading

General

Axis Esports lapor polis selepas akaun FB dakwa digodam

Published

on

Axis Esports merupakan anak syarikat Axis Technology Resources (M) Sdn. Bhd yang terletak di Bangi, Selangor.

KUALA LUMPUR – Syarikat e-sukan Axis Esports, membuat satu laporan polis semalam selepas akaun Facebook milik mereka dipercayai telah digodam.

“Facebook Axis Esports kami telah digodam oleh penjenayah siber dalam usaha untuk menjatuhkan reputasi kami.

“Kami sudah melakukan laporan kepada pihak polis dan pihak berkuasa untuk menangkap penjenayah ini.

“Kami mohon maaf kepada kesemua peminat, rakan kongsi, pihak berkepentingan dan komunitii dengan kesulitan ini,” kata Pengarah Operasi Axis Esports, Syed Fakrurrozi Syed Agil dalam satu kenyataan hari ini.

Susulan kejadian itu, Axis Esports dilihat telah membuka satu akaun Facebook baharu dan telah memperoleh 1,197 likes setakat artikel ini ditulis.

Sementara itu berdasarkan tinjauan What’s The Meta Today, akaun Facebook yang digodam itu telah memuat naik beberapa status yang dilihat meluahkan beberapa rasa tidak puas hati kepada Axis Esports.

Axis Esports merupakan anak syarikat Axis Technology Resources (M) Sdn. Bhd yang terletak di Bangi, Selangor, yang ditubuhkan dengan visi untuk memperkasakan e-sukan di Malaysia.

Mereka turut mempunyai beberapa pasukan e-sukan di bawahnya, termasuk pasukan Mobile Legends, Axis Bosskurr atau Axis Esports yang baru-baru ini meraih kedudukan 8 teratas dalam kejohanan dunia, M1.

Continue Reading

General

Dota 2: “Roster hanya untuk Dreamleague Leipzig Major sahaja” – MidOne

Published

on

PEMAIN profesional Dota 2 tanah air, Yeik Nai Zheng (MidOne) mengesahkan barisan pemain yang melibatkan dirinya dan beberapa jaguh Asia Tenggara lain dalam pasukan SEAMonkeys hanya untuk penyertaan ke satu kejohanan major Dota Pro Circuit (DPC) 2019/2020.

Roster (barisan pemain) ini hanya untuk kejohanan DreamLeague Season 13 The Leipzig Major, katanya ringkas kepada What’s The Meta.

Acara Utama DreamLeague Season 13 The Leipzig Major dijadual akan berlangsung pada 18-26 Januari 2020 dan menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM4 juta (AS$1 juta).

Pada semalam Mid One menerusi Facebooknya memuat naik satu gambar berserta kapsyen: “MidOne tidak sabar untuk bermain beberapa perlawanan ketika waktu rehatnya.

“Satu pasukan Asia Tenggara baharu sedang ditubuhkan! MidOne akan bermain dengan sekadar suka-suka untuk kelayakan ini,” katanya.

Sebelum ini MidOne, dilaporkan akan mengambil waktu berehat panjang dari arena kompetitif e-sukan itu dan akan dilepaskan dari barisan utama Team Secret.

Sepanjang MidOne bersama Team Secret, beliau telah memenangi tiga kejohanan Major Valve dan menyertai kejohanan dunia, The International selama tiga tahun berturut-turut.

MidOne dan Team Secret turut menduduki tempat ke-4 pada The International 9, iaitu rekod pencapaian paling tinggi dalam sejarah Team Secret.

Baru-baru ini nama MidOne dilihat telah didaftarkan dalam laman Dota 2 pada semalam bersama dengan pemain-pemain lain seperti Michael Ross (ninjaboogie), Nicholas Lim Eng Han (zeal), Lee Jia He (Chidori~) dan Ooi Yew Kah (KennyO).

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!