Connect with us

PUBG

PUBG: Caprice mahu Fredo

Published

on

Dua hari selepasFredo disahkan akan berehat untuk sementara waktu dari pasukan Mobile Legends : Bang Bang (MLBB) Shopee Bosskurr, kini 'diburu' selebriti tanah air, Caprice untuk sertai pasukannya.

KUALA LUMPUR – Penyanyi rap tanah air, Ariz Ramli kini ‘memburu’ pemain kompetitif e-sukan tanah air, Ahmad Fuad Razali (Fredo) yang kini bermain untuk pasukan Shopee Bosskurr.

“Seseorang tolong beritahu Fredo yang saya sedang mencarinya dan saya ada tawaran yang dia tidak boleh tolak.

“Saya mahu Fredo dalam pasukan saya kerana saya suka makan ayam (Chicken Dinner, istilah dalam PUBG),” kata Ariz yang senang dikenali sebagai Caprice menerusi catatan Insta Story di Instagram peribadinya pada malam tadi.

Paparan Insta Story Caprice yang berminat untuk menjadikan Fredo sebahagian daripada pasukannya.

Semalam Caprice mengumumkan pihaknya sedang mencari pemain-pemain e-sukan PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) dan menawarkan gaji antara RM3,000-RM5,000.

Menurut Caprice, dia mencari dua pemain PUBG Mobile dan dua pemain PUBG Emulator.

Jelas Caprice, pihaknya juga akan menyediakan perkhidmatan penjenamaan, pemasaran dan penajaan bagi pemain pasukannya.

BACA: Giliran selebriti Caprice sertai e-sukan, tawar gaji RM3000-RM5000 untuk pemain

Jumaat lalu, Fredo disahkan akan berehat untuk sementara waktu dari pasukan Mobile Legends : Bang Bang (MLBB) Shopee Bosskurr.

Menurut Pengurus MLBB Shopee Bosskur Daddy, Fredo akan memberi tumpuan kepada Bahagian PUBG Mobile organisasi Bosskurr dan akan mula menyertai kejohanan e-sukan tersebut secara kompetitif.

BACA: Obot, Fredo terajui skuad PUBGM Bosskurr

Selain Fredo, skuad PUBG Mobile Bosskurr turut akan diterajui pemain e-sukan tanah air, Zulfikar Kene (Obot).

1 Comment

1 Comment

 1. Pingback: M’sian Rapper Caprice is Offering a RM5K Salary for PUBG Players Good Enough For His Team! – SimpleNews

Cuba komen sikit

PUBG

PUBG: Caprice bakal daftar syarikat e-sukan hari ini

Published

on

Selain dikenali sebagai seorang selebriti, Caprice juga merupakan usahawan dan pengasas kepada aplikasi Mengaji.com, Classruum.com dan Umrahloka. - Foto Instagram / Caprice

KUALA LUMPUR – Penyanyi rap tanah air Ariz Ramli (Caprice) dijangka akan mendaftarkan satu syarikat baharu dalam bidang e-sukan pada hari ini.

Dalam satu catatan di Instagramnya, Caprice juga mengajak pengikutnya di media sosial itu untuk memilih logo bagi syarikat tersebut.

Dia juga berkata uji bakat pencarian bakat PUBG bagi pasukannya akan diadakan pada Ogos nanti.

“Tolong, sekejap! Esok (hari ini) saya akan mendaftar syarikat baharu dalam bidang e-sukan.

“Tolong pilih logo yang anda rasa paling cantik.

“Uji bakat PUBG akan diadakan pada bulan depan,”kata Caprice.

Dalam catatan tersebut, Caprice memuat naik tiga pilihan logo “XDE HAL BRO ESPORTS.”

Antara gambar logo yang dimuat naik Caprice di Instagramnya.-
Foto Instagram / Caprice

BACA: Caprice mahu Fredo

Sebelum ini Caprice mengumumkan pihaknya sedang mencari pemain-pemain e-sukan PUBG dan menawarkan gaji antara RM3,000-RM5,000.

Caprice juga telah menetapkan tiga peraturan bagi setiap pemain yang mahu menyertai pasukannya, iaitu:

 1. Menjaga agamanya
 2. Menjaga ibunya
 3. Bawa balik Chicken Dinner (Menang perlawanan dalam PUBG)

“Selagi anda boleh melakukan ketiga-tiga perkara ini, pastinya kita boleh mengoncangkan industri e-sukan ini,” kata Caprice.

Selain dikenali sebagai seorang selebriti, Caprice juga merupakan usahawan dan pengasas kepada aplikasi Mengaji.comClassruum.com dan Umrahloka.

Continue Reading

PUBG

PMCO: Team Secret turun satu anak tangga selepas peta ketujuh

Published

on

Team Secret yang terdiri daripada BiuBiu, Stew9k, AlexER dan SINBN merupakan satu-satunya pasukan Malaysia ke kejohanan tersebut mengutip 66 mata selepas enam pusingan peta berlangsung. - Foto YouTube / PUBG Mobile

PASUKAN PlayerUnknown’s Battlegrounds Mudah Alih (PUBG Mobile), Team Secret turun satu anak tangga dari kedudukan kesembilan ke kedudukan kesepuluh dalam Pusingan Awal PUBG Mobile Club Open (PMCO) Spring Split Global yang masuk hari kedua hari ini.

Dalam peta ketujuh yang berlangsung di Sanhok itu menyaksikan Team Secret berada di tempat kelima dan mendapat 17 mata dengan 3 mata bunuh.

Meski berada di kedudukan kelima dalam pusingan ketujuh itu, kedudukan Team Secret secara keseluruhan dipintas pasukan Indian Tigers selepas meraih 30 mata dalam peta Sanhok tadi.

Berbaki lagi lima pusingan, Team Secret yang ketika ini mengumpul 83 mata perlu berada sekurang-kurangnya berada di kedudukan lima teratas secara keseluruhan untuk mara ke final.

Menerusi peta Sanhok juga menyaksikan pasukan negara jiran Purple Mood meraih Chicken Dinner yang kedua selepas Erangle semalam.

Ia sekali gus meletakkan Purple Mood berada di kedudukan pertama untuk setakat ini.

Hari ini merupakan hari terakhir bagi 16 pasukan dari seluruh dunia itu untuk merebut lima slot terakhir peringkat final PMCO yang akan berlangsung pada 27 sehingga 28 Julai nanti.

Bagi anda yang mahu memberi sokongan atau menonton secara langsung kejohanan ini, boleh tonton di YouTube PUBG Mobile.

Continue Reading

PUBG

PUBG Mobile: Team Secret buka tirai PMCO di tempat ke-9

Published

on

Team Secret yang terdiri daripada BiuBiu, Stew9k, AlexER dan SINBN merupakan satu-satunya pasukan Malaysia ke kejohanan tersebut mengutip 66 mata selepas enam pusingan peta berlangsung. - Foto YouTube / PUBG Mobile

PASUKAN PlayerUnknown’s Battlegrounds Mudah Alih (PUBG Mobile), Team Secret memulakan hari pertama Pusingan Awal PUBG Mobile Club Open (PMCO) Spring Split Global Finals dengan berada di tempat kesembilan.

Team Secret yang merupakan satu-satunya pasukan Malaysia ke kejohanan tersebut mengutip 66 mata selepas enam pusingan berlangsung hari ini.

PMCO yang berlangsung di Berlin, Jerman itu menyaksikan pasukan China, X-Quest mendominasi hari pertama pusingan penyingkiran awal itu dengan mengutip 181 mata selepas mendapat 3 Chicken Dinner (mata kemenangan).

Sementara itu pasukan negara jiran, Thailand Purple Mood mengumpul 148 mata, pasukan Hong Kong NVM dengan 100 mata, pasukan Jepun All Rejection Gaming 99 mata dan pasukan Amerika Syarikat  Omen Elite 97 mata.

Bagi mata perolehan Chicken Dinner, X-Quest meraih 3 kemenangan menerusi peta Sanhok, Miramar dan Erangel.

Pasukan NVM pula meraih 1 Chicken Dinner pada peta Erangle, pasukan Amerika Syarikat Pittsburgh Knights pada peta Vikendi dan Purple Mood pada Erangle.

Kedudukan terkini Pusingan Awal PMCO yang berlangsung di Berlin, Jerman.

Berbaki lagi enam pusingan, esok merupakan hari terakhir bagi 16 pasukan dari seluruh dunia itu untuk merebut lima slot terakhir peringkat final PMCO yang akan berlangsung pada 27 sehingga 28 Julai nanti.

Lima pasukan tersebut akan menyertai:

 • RRQ Anthena (Thailand)
 • Bigetron Esports (Indonesia)
 • Spacestation Gaming (Amerika Syarikat)
 • Unique Team (Eropah)
 • Elite Esports (China)
 • Team Soul (India)
 • BRK Gaming (Brazil)
 • GC Busan (Eropah)
 • SCARZ Black (Jepun)
 • Sixty Nine Team ( Iraq)
 • Nova Esports (Taiwan, Hong Kong)

Bagi anda yang mahu memberi sokongan atau menonton secara langsung kejohanan ini, boleh tonton di YouTube PUBG Mobile atau boleh hadir ke Battle Arena, Petaling Jaya untuk menyaksikan bersama-sama dengan penggiat e-sukan lain.

Continue Reading

Trending