Connect with us

Mobile Legends

Mobile Legends: Rippo tidak lagi bersama Geek Fam, Artz kini sebagai ‘sub’

Published

on

Rippo (kiri) memilih untuk mencuba peluang yang lain manakal Artz masih lagi bersama pasukan Geek Fam tetapi bukan sebagai pemain utama. - Foto What's The Meta / MARIAH AHMAD

KUALA LUMPUR – Juara Liga Profesional Mobile Legends: Bang Bang Malaysia dan Singapura Musim Ketiga, Geek Fam telah menggantikan posisi pemainnya Artz dan Rippo kepada pemain-pemain yang baharu.

Dalam satu pengumuman baru-baru ini, Geek Fam berkata bekas kapten e-sukan League of Legends KL Hunters, OzoraVeki akan menyertai pasukan itu dan bakal membuat kemunculan pertama dalam MPL Musim Keempat nanti.

Selain, OzoraVeki, Geek Fam turut mengumumkan satu lagi pemain baharu iaitu Rumpel untuk menyertai pasukan tersebut.

Berikutan kemasukan kedua-dua pemain baharu ini, wakil dari Geek Fam mengesahkan kepada What’s The Meta bahawa masih lagi Artz bersama pasukan tersebut tetapi bukan sebagai pemain utama.

Namun, mereka juga mengesahkan Rippo tidak lagi bersama Geek Fam.

“Artz masih bersama Geek Fam, tetapi sebagai pemain simpanan.

“Manakala Rippo pula sedang mecuba peluang yang lain. Kami masih mengekalkan hubungan sebagai kawan rapat dengannya.

“OzoraVeki dan Rumpel menggantikan slot mereka,” kata wakil Geek Fam tersebut.

Geek Fam merupakan antara pasukan terkemuka tanah air dan mempunyai pencapaian tersendiri dalam arena e-sukan.

Selain menjadi juara MPL Musim Ketiga, Geek Fam juga telah menyertai beberapa kejohanan antarabangsa termasuk Clash of Champions dan Kejohanan MLBB Piala Asia Tenggara.


Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

Mobile Legends: “Saya sertai Bosskurr kerana harapan peminat” – Syno

Published

on

SYNO: Saya sertai Bosskurr pun kerana harapan peminat-peminat saya. Terima kasih kepada mereka yang selama ini menyokong saya. - Foto Facebook / Syno Gaming

KUALA LUMPUR – Pemain e-sukan handalan tanah air Mohamad Amir Afdhal Ruzlan (Syno) secara rasmi menyertai pasukan terkemuka Bosskurr Gaming (Bosskurr) bermula minggu lepas.

Menurut pengurus Bosskurr, Nureddy Nursal (Daddyhood) Syno akan menyertai Bosskurr sebagai pemain Mobile Legends : Bang Bang (MLBB) untuk pasukan Lima Bosskurr.

Jelas Daddyhood, Syno juga telah membuat kemunculan pertama sebagai pemain kometitif bagi pasukan Lima Bosskurr dalam Liga MLBB Axis (AML) musim kedua baru-baru ini.

Syno kini bermain untuk pasukan kompetitif Lima Bosskurr – Foto Facebook / Team Bosskur

Sementara itu bagi Syno, menerusi penyertaannya dalam organisasi e-sukan tempatan itu, dia ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat-peminatnya yang sentiasa penyokong perjalanannya dalam arena e-sukan.

“Saya menyertai Bosskurr pun kerana harapan peminat-peminat saya. Terima kasih kepada mereka yang selama ini menyokong saya.

“Dengan kehadiran saya dalam keluarga Bosskurr ini, saya akan berusaha dan membantu mereka dari segi penstriman langsung atau dalam arena kompetitif MLBB,”kata Syno ketika dihubungi What’s The Meta.

Syno sebelum ini, bernaung di bawah pasukan ICON MY.

Pasukan itu ditubuhkan pada bersama pemain-pemain popular tanah air, Dzulhakkim ’Unta’ Abd Rashid, Mohamad Amir Afdhal ‘Syno’ Ruzlan, Muhammad Hilman Aufa ‘ComeToPapa’ Zulfahrizal dan Edmond ‘Error’ Yue.

Pemilihan nama ICON MY itu adalah berdasarkan populariti dan skil permainan yang ditonjolkan keempat-empat pemain itu sehingga menjadi sanjungan dan ikutan MLBB tempatan.

Pada Liga Profesional (MPL) Musim Ketiga yang lalu, ICON meraih tempat ketujuh dan tidak berkesempatan untuk beraksi pada pusingan penentu (playoff).

Bagi anda yang ingin melihat atau memberi sokongan kepada Syno, boleh kunjungi Facebook Syno Gaming atau YouTube Syno.

Continue Reading

Mobile Legends

“Sebab esok ‘exam’ bah”

Published

on

ISAAC: Ibu saya membenarkan saya untuk menghadiri sesi penggambaran ini tapi kena bawa buku. Itu syaratnya. - Foto What's The Meta / MARIAH AHMAD

PETALING JAYA – Pemain kompetitif Mobile Legends Bang: Bang (MLBB) bagi pasukan Sabah Top Player (STOP) Isaac Chang How Vun tetap komited mengulangkaji pelajaran meskipun perlu menghadiri satu sesi penggambaran bersama pihak produksi Liga Profesional Mobile Legends (MPL) di sebuah lokasi di Damansara baru-baru ini.

Menurut Isaac atau senang dikenali sebagai Proler dalam arena e-sukan MLBB, dia berjanji dengan ibunya untuk belajar bersungguh-sungguh bagi menghadapi peperiksaan di sekolahnya esok.

“Ibu saya membenarkan saya untuk menghadiri sesi penggambaran ini tapi kena bawa buku. Itu syaratnya.

“Sepanjang berada berada di sini, saya pastikan saya meluangkan masa sekurang-kurangnya dua atau tiga jam sehari untuk belajar.

“Saya nak ucapkan terima kasih kepada ibu saya kerana benarkan saya untuk ke sini dan tidak risau mengenai peperiksaan saya pada Isnin nanti,” katanya dalam satu temu bual eksklusif bersama What’s The Meta di sini, semalam.

Baru-baru ini, Proler mendapat perhatian warganet apabila dia membawa buku teks sekolahnya untuk mengulangkaji pelajaran sementara menunggu giliran pasukannya dalam satu sesi penggambaran MPL.

Ada yang memuji tindakan Proler yang dilihat bertanggungjawab dalam mengimbangi tugasan sebagai pelajar dalam bidang akademik dan tugasan sebagai pemain kompetitif dalam dunia e-sukan.

Dalam pasukan STOP, Proler berperanan sebagai solo laner dan pengguna hero fighter.

Proler yang masih berusia 14 tahun itu merupakan antara pemain muda berbakat besar dalam pasukan STOP, yang dipimpin pemain yang berpengalaman Mohd Azmi Dollen (Adz).

Pada 21 Julai lepas, STOP menewaskan pasukan Boss Pusher 2-1 pada peringkat kelayakan MPL dan berjaya mendapatkan slot dalam musim liga kali ini.

Selain Adz dan Proler, STOP terdiri daripada Jeremiah Jay (Peng2kz), Scott Erol Nathaniel Suhaimi James (xSlash) Hugo Tan Juin (Freedom) dan Clintend Nick James (Clinzyy).

Mereka bakal berentap dengan sembilan lagi pasukan profesional yang lain dalam MPL musim kali ini yang menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM414,000.

Continue Reading

Mobile Legends

Kami berharap dapat banggakan nama Malaysia – Laphel

Published

on

Laphel (berdiri) juga merupakan penganalisis bagi pasukan terkemuka tanah air, Shopee Bosskurr - Foto What's The Meta / MARIAH AHMAD

KUALA LUMPUR – Terpilih sebagai jurulatih bagi skuad Mobile Legends : Bang Bang tanah air ke temasya Sukan SEA 2019 memang satu penghormatan yang besar kata Mohd Amirul Aiman Mohammad Kamal (Laphel).

Laphel berkata pemilihan sebagai jurulatih itu juga dilihat sebagai satu tanggungjawab berat yang perlu dipikul dengan baik.

Jelasnya, dia dan anak-anak buahnya berhasrat untuk memberikan yang terbaik dan seterusnya mengharumkan nama Malaysia.

“Pemilihan sebagai sebagai jurulatih ini memang dapat dirasai tekanannya dan ia satu tanggungjawab yang besar.

“Sukan SEA merupakan satu platform yang dapat mengubah perspektif rakyat Malaysia mengenai e-sukan.

“Jika kami dapat lakukan dengan baik dan banggakan nama malaysia, ia akan memberi masa depan yang cerah dalam e-sukan Malaysia,”kata Laphel ketika dihubungi What’s The Meta susulan pengumuman rasmi pemilihan jurulatih-jurulatih bagi pasukan e-sukan ke Sukan SEA hari ini.

BACA: Penganalisis Bosskurr, Laphel jadi pengulas MPL

Dalam satu sidang media pada tengah hari tadi di Menara KBS, Pengurus atlet e-sukan ke Sukan SEA 2019, Firdaus Hashim (MasterRamen) mengumumkan barisan jurulatih yang akan membantu latihan atlet-atlet berkenaan.

Barisan jurulatih itu akan diketuai Ahmad Syazwan Anuar , dan akan dibantu Goh Wee Thean (Arena of Valor), Yap Chee Loong (Dota 2), Laphel (MLBB) dan Ahmad Tarmizi Fozi (Tekken 7).

Sementara itu, pemilihan jurulatih bagi kategori Hearthstone dan Starcraft II akan diumumkan kelak.

Continue Reading

Trending