Connect with us

Mobile Legends

Selepas menang MPL, Geek Fam fokus latihan untuk MSC

Published

on

Pada Ahad lalu, Geek Fam muncul juara musim ketiga MPL selepas menewaskan pasukan Singapura EVOS SG 3-1 pada final. - Foto WTM / Mariah Ahmad

KUALA LUMPUR – Meski baru digelar juara Liga Profesional Mobile Legends (MPL) Malaysia dan Singapura baru-baru ini, pasukan tempatan yang sedang meningkat naik Geek Fam telah memulakan sesi latihan mereka sebagai persiapan mewakili negara ini untuk Piala Asia Tenggara (MSC).

Dalam satu kenyataan baru-baru ini Geek Fam berkata barisan pemain dalam pasukannya berjaya mencapai kejayaan yang diinginkan walaupun berdepan pelbagai kesulitan pada awal musim liga itu.

“Selepas bekerja keras berlawan dengan pasukan-pasukan tempatan dan pasukan gergasi Singapura yang dilhat mempunyai lebih banyak peluang untuk menang MPL, akhirnya Geek Fam berjaya juga ke tahap ini.

“Baru-baru ini pihak pembangun Mobile Legends, Moonton mengumumkan mengenai Piala Dunia Mobile Legends dan kami berhasrat untuk meletakkan nama Malaysia ke peringkat yang lebih tinggi lagi dalam arena ini,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

MSC merupakan kejohanan paling berprestij dalam arena Mobile Legends yang menyaksikan beberapa pasukan Asia Tenggara bersaing untuk merebut takhta yang terbaik di rantau ini.

Pada Julai tahun lalu, kejohanan MSC disertai pasukan-pasukan terbaik Asia Tenggara dan menawarkan hadiah wang terkumpul melebihi RM400,000.

Dalam edisi kedua MSC yang berlangsung di Ekspo Antarabangsa Jakarta, Indonesia itu juga menyaksikan pasukan Filipina, Aether Main muncul sebagai juara.

Pada Ahad lalu, Geek Fam muncul juara musim ketiga MPL selepas menewaskan pasukan Singapura EVOS SG 3-1 pada final. 

Menerusi kemenangan itu, Geek Fam membawa pulang hadiah wang tunai kira-kira RM103,000.

Pemain Geek Fam Nik Aqieff (Dominus) juga muncul sebagai pemain terbaik pada grand final tersebut dan membawa pulang hadiah wang tunai RM4,000.

Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

#M1World: Misi membalas dendam gagal, Todak berputih mata

Published

on

Todak terpaksa akur dengan kekalahan di hadapan penyokong sendiri kepada pasukan negara jiran, Rex Regum Qeon 1-3.

KUALA LUMPUR – Misi pasukan Todak untuk membalas dendam ternyata gagal apabila mereka terpaksa akur tewas di perlawanan akhir kelompok bawahan kepada Rex Regum Qeon dengan mata 1-3.

Walaupun sokongan yang padu dari rakyat Malaysia di setiap penjuru Axiata Arena telah diberikan namun itu tidak cukup bagi mereka untuk memenangi perlawanan tersebut.

Rex Regum Qeon akan sekali lagi membuat perhitungan semula bersama pasukan senegara, EVOS Legends di pentas akhir utama kejohanan dunia Mobile Legends M1 dan ini merupakan perlawanan akhir kedua bagi mereka selepas kejohanan Liga Professional (MPL) Indonesia bulan lalu.

Berita lanjut menyusul.

Continue Reading

Mobile Legends

#M1World: “Kami nak jumpa Todak,” – EVOS Legends

Published

on

EVOS Legends kekal optimis jika bertemu dengan pasukan tuan rumah, Todak. - Foto Facebook / EVOS Esports

KUALA LUMPUR – “Kami mahu jumpa Todak kerana bermain di hadapan ribuan penyokong dapat menaikkan lagi semangat kami untuk menang”.

Pemain EVOS Legends, Donkey menyatakan bahawa mereka sudah bersedia berhadapan dengan pasukan tuan rumah itu biarpun bermain di hadapan penyokong pasukan Todak itu sendiri.

“Saya rasa pasukan kami sudah bersedia menyerap segala tekanan yang akan diberikan oleh penonton tuan rumah dan kami tidak akan teragak-agak jika bertemu dengan mereka di pentas akhir utama nanti,” katanya lagi ketika ditemu ramah oleh What’s The Meta.

Kami juga sempat bertanyakan kepadanya perasaan ketika menggunakan X.Borg yang dikhabarkan Donkey hanya memerlukan satu minggu sahaja untuk dia membawa hero itu ke dalam kejohanan besar seperti M1 ini.

“Saya punya Xborg memang jaguh !” jawabnya bernada gurauan.

EVOS Legends yang sudah layak ke pentas akhir utama bakal menunggu lawan mereka sama ada pasukan tuan rumah, Todak ataupun pasukan dari seberang, Rex Regum Qeon.

Berbaki hanya lagi 2 siri perlawanan sahaja lagi sebelum juara kejohanan dunia Mobile Legends M1 bakal dinobatkan dan membawa peluang hadiah utama bernilai kira-kira RM333,000 (AS$80,000)

Continue Reading

Mobile Legends

#M1World: Rex Regum Qeon belum pulih trauma, ditendang ke kelompok bawahan selepas tewas mudah

Published

on

Rex Regum Qeon masih trauma berdepan dengan EVOS Legends namun masih mahu kekal positif.

KUALA LUMPUR – Pasukan dari Indonesia, Rex Regum Qeon mengakui kesan daripada trauma tewas perlawanan akhir Liga Professional (MPL) Indonesia bulan lalu.

“Ya kami masih trauma. Tiada apa yang berbeza. Perlawanan ini umpama deja vu“, kata Liam ketika ditemu ramah oleh What’s The Meta selepas perlawanan.

Segalanya serba tidak menjadi bagi mereka dalam perlawanan tersebut apabila EVOS Legends dengan mudah mengenepikan cabaran mereka.

Baca : Taring EVOS Legends sangat tajam, Rex Regum Qeon dirobek rakus.

“Walaupun begitu, kami masih kekal positif dan sentiasa bersedia berdepan dengan sesiapa pun lawan kami di peringkat akhir kelompok bawahan esok”, ujar Liam lagi.

Di peringkat akhir kelompok bawahan nanti, sekali lagi Rex Regum Qeon bakal bertemu Todak di mana mereka pernah menewaskan pasukan tuan rumah itu dengan mata 2-0 pada hari pertama acara utama Jumaat yang lalu.

Kejohanan dunia Mobile Legends M1 kini dipenghujungnya dan hanya tinggal 3 pasukan sahaja lagi bakal berentap merebut hadiah utama bernilai kira-kira RM330,000 (AS$80,000) dan sekali gus dinobatkan sebagai pasukan Mobile Legends terbaik di dunia.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!