Connect with us

Mobile Legends

Shopee Bosskurr reshuffle, Logan sebagai Kapten

Published

on

Foto: Facebook / MPL Mobile Legends MYSG

PASUKAN profesional Mobile Legends tanah air, Shopee Bosskurr kini melakukan satu penukaran barisan pemain secara besar-besaran buat pertama kali sejak ia ditubuhkan pada awal tahun ini.

Pengurus pasukan Shopee Bosskurr Nureddy Nursal (Daddyhood) berkata penukaran barisan pemain itu dilihat sebagai satu pengorbanan perlu dilakukan.

“Ada yang tanya kenapa tidak kekalkan barisan Shopee Bosskurr sebagai tanda persabahatan tapi kita kena ingat yang kejayaan bukan datang dengan segara dan pengorbanan mesti dilakukan.

“Apabila tidak lagi tidak serasi, kita perlu lakukan sesuatu. Kalau dibiarkan nanti tidak elok.

“Biarlah pemain dengan haluan masing-masing, tapi masih dalam satu keluarga bersama,” kata Daddyhood.

Menurut Daddy, menerusi rombakan itu juga menyaksikan Soloz tidak lagi bersama skuad utama kompetitif Bosskurr itu.

Jelasnya, skuad itu akan diketuai oleh Logan dan akan disertai oleh Zaraki, Lei Xia, dan Kaizer.

“Dua lagi pemain lain, kami akan umumkan nanti. Soloz akan menjadi sebagai stand-in, dan akan fokus kepada hiburan dan penstriman langsung.

“Penjahat pula tidak mahu kepada kompetitif, dia mahu santai dan berehat. Dia masih akan sertai kejohanan, cuma jangan diletak harapan tinggi.

“Ciwing Rush pula akan masih sertai kompetitif, tapi tidak dimuktamadkan lagi di skuad yang mana,” tambah Daddyhood.

Jelas Daddyhood, dia mengharapkan dengan rombakan ini peminat masih terus memberikan sokongan kepada setiap pemain Bosskurr.

“Tidak kira ke mana arah pemain Bosskurr yang pilih, teruskan beri sokongan. Mereka masih Bosskurr, masih keluarga,” kata Daddyhood.

Daddyhood juga berkata pada tahun depan tiada lagi penambahan skuad dalam Bosskurr memandangkan fokusnya pada tahun ini menstrukturkan semula asas organisasi itu.

Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

#M1World: “Kami nak jumpa Todak,” – EVOS Legends

Published

on

EVOS Legends kekal optimis jika bertemu dengan pasukan tuan rumah, Todak. - Foto Facebook / EVOS Esports

KUALA LUMPUR – “Kami mahu jumpa Todak kerana bermain di hadapan ribuan penyokong dapat menaikkan lagi semangat kami untuk menang”.

Pemain EVOS Legends, Donkey menyatakan bahawa mereka sudah bersedia berhadapan dengan pasukan tuan rumah itu biarpun bermain di hadapan penyokong pasukan Todak itu sendiri.

“Saya rasa pasukan kami sudah bersedia menyerap segala tekanan yang akan diberikan oleh penonton tuan rumah dan kami tidak akan teragak-agak jika bertemu dengan mereka di pentas akhir utama nanti,” katanya lagi ketika ditemu ramah oleh What’s The Meta.

Kami juga sempat bertanyakan kepadanya perasaan ketika menggunakan X.Borg yang dikhabarkan Donkey hanya memerlukan satu minggu sahaja untuk dia membawa hero itu ke dalam kejohanan besar seperti M1 ini.

“Saya punya Xborg memang jaguh !” jawabnya bernada gurauan.

EVOS Legends yang sudah layak ke pentas akhir utama bakal menunggu lawan mereka sama ada pasukan tuan rumah, Todak ataupun pasukan dari seberang, Rex Regum Qeon.

Berbaki hanya lagi 2 siri perlawanan sahaja lagi sebelum juara kejohanan dunia Mobile Legends M1 bakal dinobatkan dan membawa peluang hadiah utama bernilai kira-kira RM333,000 (AS$80,000)

Continue Reading

Mobile Legends

#M1World: Rex Regum Qeon belum pulih trauma, ditendang ke kelompok bawahan selepas tewas mudah

Published

on

Rex Regum Qeon masih trauma berdepan dengan EVOS Legends namun masih mahu kekal positif.

KUALA LUMPUR – Pasukan dari Indonesia, Rex Regum Qeon mengakui kesan daripada trauma tewas perlawanan akhir Liga Professional (MPL) Indonesia bulan lalu.

“Ya kami masih trauma. Tiada apa yang berbeza. Perlawanan ini umpama deja vu“, kata Liam ketika ditemu ramah oleh What’s The Meta selepas perlawanan.

Segalanya serba tidak menjadi bagi mereka dalam perlawanan tersebut apabila EVOS Legends dengan mudah mengenepikan cabaran mereka.

Baca : Taring EVOS Legends sangat tajam, Rex Regum Qeon dirobek rakus.

“Walaupun begitu, kami masih kekal positif dan sentiasa bersedia berdepan dengan sesiapa pun lawan kami di peringkat akhir kelompok bawahan esok”, ujar Liam lagi.

Di peringkat akhir kelompok bawahan nanti, sekali lagi Rex Regum Qeon bakal bertemu Todak di mana mereka pernah menewaskan pasukan tuan rumah itu dengan mata 2-0 pada hari pertama acara utama Jumaat yang lalu.

Kejohanan dunia Mobile Legends M1 kini dipenghujungnya dan hanya tinggal 3 pasukan sahaja lagi bakal berentap merebut hadiah utama bernilai kira-kira RM330,000 (AS$80,000) dan sekali gus dinobatkan sebagai pasukan Mobile Legends terbaik di dunia.

Continue Reading

Mobile Legends

#M1World: Jalur Gemilang dikibar megah, Todak bakal membuat perhitungan semula esok

Published

on

Todak berjaya melayakkan diri ke peringkat akhir kelompok bawahan selepas menyingkirkan Burmese Ghouls 2-0 - Foto MPL / Mobile Legends

KUALA LUMPUR – Wakil Malaysia, pasukan Todak menepati ramalan peminat untuk mara ke perlawanan akhir kelompok bawahan selepas mereka menunjukkan jalan keluar kepada Burmese Ghouls 2-0.

Todak akan membuat perhitungan semula bersama Rex Regum Qeon esok dan semestinya ini adalah misi balas dendam selepas mereka tewas dalam pusingan awal acara utama Jumaat lepas.

Dalam perlawanan pertama, aksi yang cukup menarik telah yang ditunjukkan oleh kedua-dua pasukan tetapi pasukan Todak lebih menyerlah apabila berjaya membunuh 4 Lord di mana 2 daripadanya adalah hasil yang dicuri oleh Moon dan Eone yang menggunakan Chang’e serta Grock untuk memenangi perlawanan tersebut.

Burmese Ghouls seolah-olah hilang fokus di perlawanan kedua dan situasi ini digunakan sepenuhnya oleh pasukan Todak untuk mengatasi pasukan dari Myanmar itu seterusnya menyingkirkan mereka daripada saingan.

Walaubagaimanapun, Burmese Ghouls juga harus diberikan pujian kerana telah berjaya menyaingi beberapa pasukan terbaik dunia sepanjang kempen mereka di dalam kejohanan ini.

Hanya 3 buah pasukan sahaja yang tinggal untuk merebut gelaran jaguh kejohanan dunia Mobile Legends M1 seterusnya menggondol hadiah utama bernilai kira-kira RM330,000 (AS$80,000) yang bakal diketahui pada 17 November 2019.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!