Connect with us

Mobile Legends

Soloz masih bersama Bosskurr, fokus kepada hiburan – Daddyhood

Published

on

Menurut Daddyhood, Soloz akan memberi tumpuan lebih kepada dunia hiburan berbanding arena kompetitif e-sukan. - Foto fail

PEMAIN kompetitif dan penghibur penstriman langsung terkenal tanah air, Mohd Faris Zakaria (Soloz) akan sentiasa bersama organisasi yang ditubuh bersama enam rakannya, Bosskurr Gaming (Bosskurr).

Pengurus pasukan Shopee Bosskurr Nureddy Nursal (Daddyhood) berkata Soloz akan memberi tumpuan lebih kepada dunia hiburan berbanding arena kompetitif e-sukan seperti sebelum ini.

“Soloz akan memberi fokus kepada hiburan dan akan terlibat secara sementara dalam skuad Bangsawan Bosskurr.

“Soloz juga masih akan menjadi stand in (pemain simpanan) untuk mana-mana skuad kompetitif Bosskurr,” kata Daddyhood.

Jelas Daddyhood, Soloz kini tidak lagi bersama Shopee Bosskurr dan akan berpindah ke skuad Bangsawan Bosskurr yang merupakan satu skuad yang telah dijenamakan semula dari skuad Lima Bosskurr.

Daddyhood berkata, mulai November 2019, beberapa barangan eksklusif Bosskurr akan diperkenalkan menerusi skuad itu.

Sementara itu, Daddyhood turut menolak dakwaan orang ramai yang menyatakan Soloz akan menyertai pasukan yang pernah memenangi Liga Profesional Mobile Legends (MPL) Malaysia dan Singapura Musim Ketiga, Geek Fam.

“Soloz tidak akan pergi ke Geek Fam. Keluarga Bosskurr diasaskan oleh 7 rakan baik, iaitu Rush, Fredo, Penjahat, Gripex, Soloz, Logan dan saya.

“7 orang ini tidak akan ke mana-mana. Tidak logik jika kami menubuhkan syarikat ini, kemudian masuk ke syarikat yang lain.

“Pemain Bosskurr mungkin akan dipinjamkan ke skuad lain, tapi kami tetap akan bersama Bosskurr,” katanya.

Soloz sebelum ini bertindak sebagai kapten Shopee Bosskurr, salah satu pasukan yang layak ke MPL musim keempat.

Soloz juga sebelum ini turut memenangi pelbagai anugerah termasuk  Anugerah Pencipta Kandungan Paling Banyak Jumlah Tontonan di Facebook.

Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

#M1World: Todak layak acara utama, ungguli saingan kumpulan C

Published

on

Todak berjaya ke acara utama kejohanan dunia itu apabila mereka berjaya mengumpul 7 mata secara keseluruhan selepas berjaya menewaskan pasukan Geo Esports dalam perlawanan terakhir peringkat kumpulan 2-0. - Foto MPL / Mobile Legends

KUALA LUMPURSelepas Axis Esports layak ke peringkat playoff semalam, satu lagi wakil wakil Malaysia, pasukan Todak turut mengikuti langkah sama selepas berjaya mengungguli peringkat kumpulan C Kejohanan Dunia Mobile Legends : Bang Bang (Mobile Legends) hari ini.

Todak berjaya ke acara utama kejohanan dunia itu apabila mereka berjaya mengumpul 7 mata secara keseluruhan selepas berjaya menewaskan pasukan Geo Esports dalam perlawanan terakhir peringkat kumpulan 2-0.

Pada perlawanan pertama menentang wakil Brazil itu, Moon yang mengetuai pasukan Todak bermain dengan sungguh baik menggunakan Lunox dan hanya memerlukan lebih kurang 9 minit sahaja untuk mengenepikan saingan daripada lawan mereka.

Momentum kemenangan itu diteruskan lagi dalam perlawanan yang kedua apabila Todak dengan mudah membenam saingan pasukan tercorot kumpulan C itu dengan pemain tank, Eone beraksi cemerlang sebagai Grock yang mempunyai KDA 6/0/8.

Todak yang dianggotai oleh Moon, Lychee, Ciku, Eone, Nenas dan Xray juga merupakan naib juara Liga Profesional (MPL) Malaysia dan Singapura musim ke-4 yang lalu.

Pada peringkat kumpulan C yang bermula pada pagi tadi, Todak berdepan dengan juara Liga Profesional (MPL) Filipina itu, Todak tewas 1-2 dan meraih 1 mata.

Selepas itu, Todak bertemu dengan pasukan Evil Esports, menang 2-0 dan meraih 3 mata.

Dengan 7 mata terkumpul, Todak berada di kedudukan dua pasukan teratas dalam kumpulan C dan mara ke acara utama kejohanan dunia itu.

16 pasukan terbaik MLBB yang mewakili 14 buah negara akan bertanding merebut gelaran juara kejohanan dunia yang menawarkan hadiah terkumpul bernilai kira-kira RM1 juta (AS$250,000).

Bagi anda yang mahu mendapatkan tiket untuk menonton kejohanan berprestij itu, anda boleh layari: http://bit.ly/M1-Tickets dan gunakan kod promo M1WTM untuk nikmati diskaun sebanyak 25% bagi setiap pembelian.

Continue Reading

Mobile Legends

M1World: “Geo Esports, dalam bola sepak anda boleh menang tapi dalam Mobile Legends…”

Published

on

Moon (kanan) dan Todak akan bertemu dengan pasukan Brazil Geo Esports pada petang nanti jam 5.30 petang. - Foto YouTube / Mobile Legends

KUALA LUMPUR – “Geo Esport, selamat datang ke Malaysia. Dalam bola sepak anda boleh menang sebab ada Neymar, tapi di Malaysia anda tidak boleh menang (dalam Mobile Legends).”

Itu antara kata-kata kapten pasukan Mobile Legends : Bang Bang (Mobile Legends) Zikry Shamsuddin, Moon, yang bakal berdepan dengan pasukan Brazil, Geo Esports pada peringkat kumpulan C, Kejohanan Dunia Mobile Legends petang nanti.

BACA: Keyakinan luar biasa Moon Todak

Setakat ini, Moon dan Todak berjaya meraih 4 mata kemenangan selepas menentang pasukan FIlipina Sunspark dan pasukan Turki, Evil Esports.

Ketika berlawan dengan juara Liga Profesional (MPL) Filipina itu, Todak tewas 1-2 dan meraih 1 mata.

Selepas itu, Todak bertemu dengan pasukan Evil Esports, menang 2-0 dan meraih 3 mata.

Menurut Moon, banyak perkara yang dia telah pelajari sepanjang berada di peringkat kumpulan kejohanan dunia itu.

“Kami dapat belajar benda baharu dan corak permainana yang baharu. Kami berasa gembira apabila kami berjaya bangkit menang menentang Evil Esports selepas tewas kepada Sunspark.

“Kami menggunakan kelebihan skil hero yang ada dan yang paling penting komunikasi berkesan antara pemain,” kata Moon.

Tambah Moon, dia mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang memberi sokongan kepadanya dan Todak, sepanjang penglibatannya dan rakan seperjuangan dalam arena e-sukan.

Moon dan Todak berjaya mendapatkan slot ke M1 selepas meraih tempat kedua MPL Malaysia dan Singapura baru-baru ini selepas tewas 3-2 di Grand Final dengan EVOS Esports SG.

EVOS Esports SG bagaimana pun tidak dapat mara ke pusingan seterusnya selepas terkandas di peringkat kumpulan A pada Isnin.

Todak perlu berada di kedudukan dua teratas untuk mara ke Acara Utama Playoff Kejohanan Dunia Mobile Legends, di Axiata Arena, Kuala Lumpur pada Jumaat nanti.

Todak akan bertemu dengan Geo Esports pada petang nanti jam 5.30 petang.

16 pasukan terbaik MLBB dari seluruh dunia akan bertanding merebut kejuaraan kejohanan dunia ini yang menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM1juta (AS$250,000).

Anda juga belum terlewat untuk mendapatkan tiket, boleh layari: http://bit.ly/M1-Tickets dan gunakan kod promo M1WTM untuk nikmati diskaun sebanyak 25% bagi setiap pembelian.

Continue Reading

Mobile Legends

#M1World: Todak raih 3 mata kemenangan, tewaskan pasukan Turki 2-0

Published

on

Todak memperoleh 3 mata kemenangan selepas menewaskan pasukan Turki, Evil Esports 2-0 pada peringkat kumplan C, Kejohanan Dunia Mobile Legends hari ini. - Foto YouTube / Mobile Legends

KUALA LUMPUR – Pasukan Mobile Legends : Bang Bang (Mobile Legends) nombor 1 Malaysia, Todak memperoleh 3 mata kemenangan selepas menewaskan pasukan Turki, Evil Esports 2-0 pada peringkat kumplan C, Kejohanan Dunia Mobile Legends hari ini.

Dalam pusingan menentang pasukan Evil Esports, Todak dilihat memberi tekanan yang sangat kuat kepada pasukan Eropah itu.

Terutama pada pusingan pertama, apabila mereka mampu menukarkan situasi yang berpihak kepada mereka meski terpaksa berusaha keras selama 22 minit dan 3 saat.

Selain itu pada pusingan kedua pula Todak mengambil keputusan untuk menamatkanya dengan cepat mungkin.

Strategi tersebut menjadi apabila kapten pasukan tersebut, Moon menggunakan hero Chang’e dengan sangat hebat digabung dengan kerjasama yang tiada tandingan bersama ahli-ahli pasukan yang lain.

Selain Moon, Todak tediri daripada Ciku, Eone, Nenes dan Xray.

Mereka sebelum ini meraih tempat kedua dalam Liga Profesional (MPL) Malaysia dan Singapura selepas tewas 3-2 di Grand Final dengan EVOS Esports SG.

EVOS Esports SG bagaimana pun tidak dapat mara ke pusingan seterusnya selepas terkandas di peringkat kumpulan A pada Isnin.

Todak perlu berada di kedudukan dua teratas dalam kumpulan C untuk mara ke Acara Utama Playoff Kejohanan Dunia Mobile Legends, di Axiata Arena, Kuala Lumpur pada Jumaat nanti.

Dalam Kumpulan C, selain Evil Esports, Todak turut bersama juara MPL Filipina, Sunspark dan pasukan Brazil Geo Esports.

Todak akan bertemu dengan Geo Esports pada petang nanti jam 5.30 petang.

16 pasukan terbaik MLBB dari seluruh dunia akan bertanding merebut kejuaraan kejohanan dunia ini yang menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM1juta (AS$250,000).

Anda juga belum terlewat untuk mendapatkan tiket, boleh layari: http://bit.ly/M1-Tickets dan gunakan kod promo M1WTM untuk nikmati diskaun sebanyak 25% bagi setiap pembelian

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved

error: Content is protected!