Connect with us

Mobile Legends

Sukan SEA: Shopee Bosskurr harap ada peruntukan untuk penggemar e-sukan

Published

on

Shopee Boskurr muncul juara dalam Grand Final Acara Sesi Kelayakan Pemilihan Atlet E-Sukan ke Sukan SEA 2019 semalam - Foto WTM / Mariah Ahmad

SHAH ALAM – Pasukan Mobile Legends: Bang Bang (Mobile Legends) popular tanah air, Shopee Bosskurr memohon akan ada peruntukan yang sewajarnya bagi semua penggemar e-sukan di Malaysia.

Shopee Bosskurr berkata mereka juga mengharapkan pasukan-pasukan yang berpotensi dalam arena itu mendapat hak yang sepatutnya.

“Hari ini (semalam) merupakan pertembungan keluarga Bosskurr (Shopee Bosskurr dan Boss Pusher) dan kami berharap agar akan ada sekurang-kurangnya peruntukan untuk semua penggemar e-sukan di Malaysia.

“Kami juga berharap agar pasukan berpotensi seperti MoonChild (pasukan Mobile Legends di Sabah) mendapatkan hak yang sepatutnya. Demi keluarga,” kata Shopee Bosskur dalam satu kenyataan semalam.

BACA: Mobile Legends: Komuniti Sabah lancar ‘bantuan kilat’ untuk MoonChild

Shopee Bosskurr muncul sebagai juara Grand Final Acara Sesi Kelayakan Pemilihan Atlet E-Sukan ke Sukan SEA 2019 yang berlangsung di Cental i-City, di sini, semalam.

Dalam acara itu, Shopee Bosskurr yang mewakili Wilayah Persekutuan Labuan menewaskan Boss Pusher dari Melaka dengan mata 3-0.

“Perlawanan pelengkap jadual bagi menghadapi Sukan SEA 2019. 

“Ekoran terlalu banyak kajian dilakukan ke atas pasukan kami, jadi kami memilih lebih kepada menyimpan strategi (dalam perlawanan).

“Jangan risau. Kami sudah pun memberikan sepenuhnya di pusingan kelayakan,” tambah Bosskurr.

Sebelum ini, Shopee Bosskurr dan Boss Pusher layak ke pusingan pemilihan bootcamp selepas berjaya melepasi kelayakan peringkat kebangsaan yang berlangsung pada 29 April dan 1 Mei lalu di The Pantheon, USJ, Subang Jaya.

Kedua-dua pasukan tersebut perlu menjalani pemilihan bootcamp yang dijangka bermula pada Julai atau Ogos nanti.

Sesi Kelayakan Pemilihan Atlet E-Sukan ke Sukan SEA 2019 dianjurkan Persatuan Sukan Elektronik Malaysia (ESM) dan mendapat sokongan daripada Kementerian Belia dan Sukan serta Majlis Sukan Negara (MSN).

Sebanyak lima acara e-sukan akan dipertandingkan dalam temasya Sukan SEA iaitu Defence of the Ancients (Dota 2), Starcraft II, Mobile Legends, Arena of Valor dan Tekken 7.

Click to comment

Cuba komen sikit

Mobile Legends

MPL: EVOS SG tamatkan sumpahan, muncul juara musim keempat!

Published

on

KUALA LUMPUR – Pasukan Mobile Legends EVOS SG, muncul sebagai juara Liga Profesional Mobile Legends (MPL) Malaysia dan Singapura seketika tadi.

EVOS SG menang 3-2 dalam satu perlawanan epik Grand Final yang berlangsung di KL Live, di sini hari ini.

MPL Malaysia dan Singapura menawarakan hadiah wang terkumpul sebanyak RM415,000.

BERITA LANJUT MENYUSUL

Continue Reading

Mobile Legends

Penyokong adalah MVP sebenar dalam kejayaan saya – Soloz

Published

on

KUALA LUMPUR – Kapten pasukan profesional Mobile Legends Shopee Bosskurr, Faris Zakaria (Soloz) melahirkan rasa syukur kerana terpilih sebagai pemain MVP (Pemain Terbaik) bagi peringkat Liga Profesional Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) Malaysia dan Singapura (MPL) untuk Musim Keempat.

Soloz berkata, dia dedikasikan anugerah MVP itu kepada peminatnya.

“Alhamdulillah, syukur kehadrat Illahi kerana ini adalah rezeki dariNya. 

“Terima kasih juga saya kepada mereka yang sudi mengundi saya sepanjang kempen MPL ini. Tanpa anda semua, memang tiada gelaran MVP ini. 

“Bukan saya yang MVP, sebenarnya penyokong sayalah MVP yang sebenarnya dalam kejayaan saya,” kata Soloz kepada What’s The Meta.

Continue Reading

Mobile Legends

MPL: Soloz pemain MVP bagi Musim Liga

Published

on

Menurut MLBB, pemilihan itu adalah kerana konsistensi mutu persembahan dan corak permainan Soloz sepanjang musim liga. - Foto Facebook / Mobile Legends Bang Bang

Kapten pasukan Shopee Bosskurr Faris Zakaria (Soloz) dipilih sebagai MVP (Pemain Terbaik) bagi peringkat Liga Profesional Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) Malaysia dan Singapura (MPL) untuk Musim Keempat.

Perkara itu diumumkan di laman Facebook MLBB seketika tadi.

Menurut MLBB, pemilihan itu adalah kerana konsistensi mutu persembahan dan corak permainan Soloz sepanjang musim liga.

“Tahniah! Tahap konsistensi adalah kuncinya. Permainan yang bijak secara konsisten. 

“Itu telah membuktikan kehebatan dan keberkesanan permainan sepanjang musim setakat ini,”kata MLBB dalam satu kenyataan hari ini.

ICYMI: Soloz menang Anugerah Pencipta Kandungan Paling Banyak Jumlah Tontonan Facebook

Soloz bersama Shopee Bosskurr meraih tempat keenam secara keseluruhan dalam pusingan peringkat liga itu.

Mereka bakal ke pusingan penentu (playoff) yang akan berlangsung di KL Live, Life Centre pada 19 dan 20 Oktober nanti.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved