Connect with us

PUBG

“Tidak ingin sia-siakan masa yang dikorbankan dengan keluarga, saya mahu harumkan nama Malaysia” – Boyka

Published

on

BOYKA: Harapan saya bagi PMCO ini semestinya saya mahu mendapatkan keputusan yang terbaik dan mengharumkan nama negara. Saya tidak mahu yang dikorbankan dengan keluarga menjadi sia-sia. - Foto Facebook / Boyka

SEPERTI tiada satu hembusan nafas lega bagi Khairunnazri Masli (Boyka), kapten pasukan kompetitif PUBG Mobile AROV Esports, apabila satu demi satu dugaan yang perlu dilalui untuk ke Liga PMCO Asia Tenggara Fall Split (PMCO) 2019.

Dia sangkakan panas hingga ke petang namun hujan di tengah hari.

Selepas selesai meraikan kemenangan dan detik manis sebagai naib juara Kejohanan PUBG Mobile Malaysia (PMNC) pada Julai lalu, Boyka berdepan dengan beberapa masalah.

Antaranya apabila dia telah mencuba sehabis baik untuk membantu anak buahnya sendiri Aiman Hafizi (Amypro) yang mempunyai masalah dokumen yang dihadapinya.

Boyka berulang alik dari Jabatan Pendaftaran Negara untuk memastikan Amypro dapat ke PMCO yang berlangsung di Shanghai, China.

Dia tetap mahu memastikan Amypro ke PMCO kali ini apabila hasrat Amypro pernah dikuburkan pada PMCO yang lalu.

Boyka juga percaya, barisan pemain AROV Esports ketika PMNC dapat mencetuskan kejutan pada PMCO nanti.

Namun apakan daya, masalah dokumen itu tidak dapat diselesaikan sebelum mereka terbang ke Shanghai pada minggu lalu.

“Kalau mahu diikutkan, memang hampa dan kecewa kerana impian selesai PMNC memang mahu bawa barisan yang sama di PMCO kerana mereka pemain yang bersungguh-sungguh, sanggup berjuang dan berlatih siang dan malam.

“Tapi sayang impian itu musnah, jadi saya mempunyai masa yang suntuk untuk mencari pemain ganti.

“Saya memang sangat tertekan kerana sebagai seorang kapten memang banyak perkara perlu diuruskan,” katanya ketika dihubungi What’s The Meta baru-baru ini.

AROV Esports terpaksa mencari tiga pemain baharu untuk PMCO berikutan beberapa isu yang tidak dapat dielakkan.

Ia termasuk isu dokumen tidak lengkap AmyPRO, kesibukan menjelang musim peperiksaan Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3) yang perlu dihadapi Lunar dan Fazu pula perlu menghadapi Ujian Akhir Tahun Matrikulasi.

Namun ketiga-tiga mereka telah pun diganti dengan Jenny, Putra dan Smokey.

Masing-masing berusia antara 16 sehingga 22 tahun.

“Saya lebih suka untuk memilih pemain yang lebih muda kerana mereka lebih senang dibentuk walaupun semuanya tiada pengalaman mengikut kejohanan besar. Semangat darah muda mereka ini sangat tinggi.

“Saya ketepikan perbezaan umur untuk bagi membentuk kesefahaman yang sama,” katanya.

Boyka juga berkata dia mahu berikan yang terbaik untuk PMCO kali ini meski terpaksa berjauhan dengan anaknya yang baru lahir.

“Harapan saya bagi PMCO ini semestinya saya mahu mendapatkan keputusan yang terbaik dan mengharumkan nama negara. Saya tidak mahu yang dikorbankan dengan keluarga menjadi sia-sia,”tambahnya.

Boyka bersama AROV Esports kini berada di Shanghai, China bagi menghadapi saingan PMCO Asia Tenggara.

Mereka berada dalam kumpulan A, bersama pasukan senegara Team Secret dan Yoodo Gank.

PMCO Fall Split 2019 akan bermula 17 September ini sehingga 10 Oktober nanti.

Anda boleh menonton secara langsung di Facebook PUBG Mobile atau di YouTube PUBG Mobile.

Click to comment

Cuba komen sikit

PUBG Mobile

PMCO: Berkat doa solat hajat isteri, ibu bapa – Man Parang

Published

on

Man Parang bersama isterinya yang sentiasa menyokong perjuangannya dalam menjadi yang terbaik dalam e-sukan PUBG Mobile - Foto Facebook / Man Parang

KAPTEN pasukan PUBG Mobile tanah air Yoodo Gank, Aiman Mohd atau senang dikenali sebagai Man Parang meluahkan rasa kesyukuran dengan sokongan tanpa henti yang diberikan keluarganya dalam perjalanan karier e-sukannya.

“Saya rasa bersyukur sangat sebab mendapat sokongan penuh dari isteri dan ibu bapa saya yang tidak pernah putus mendoakan dan melakukan solat hajat untuk saya bagi mendapatkan slot ke Global Final PMCO kerana mereka tahu ini adalah impian saya.

“Saya sangat gembira dapat pergi ke Global Final. Ketika saya bermain menggunakan platform PC, rasa mustahil sangat untuk pergi ke peringkat dunia kerana untuk bertanding di peringkat Asia Tenggara pun agak sukar.

“Jadi apabila bermain secara kompetitif di PUBG Mobile, peluang itu lebih cerah dan akhirnya, impian jadi realiti,” katanya ketika dihubungi What’s The Meta.

Man Parang bersama Yoodo Gank berjaya menampah slot ke Global Final PMCO 2019 selepas berjaya berada di kedudukan paling atas dalam kalangan pasukan Malaysia dalam Liga PMCO Asia Tenggara Fall Split.

Selepas empat minggu bersaing di liga antarabangsa itu, Yoodo Gank meraih 590 mata, dengan 212 mata bunuh dan 2 Chicken Dinner.

Berikutan dengan pencapaian itu, Yoodo Gank layak ke Global Final sebagai pasukan Terbaik Malaysia pada pusingan liga PMCO Asia Tenggara.

Sebelum ini, Malaysia diumumkan sebagai tuan rumah Global Final PMCO yang dijangka akan diadakan pada akhir November ini.

Sebagai tuan rumah, Malaysia diberikan satu kelebihan slot khas dalam kejohanan itu yang ditentukan menerusi pencapaian pasukan terbaik Malaysia dalam peringkat Liga PMCO Asia Tenggara.

Dalam Liga PMCO Asia Tenggara, sebanyak 5 pasukan Malaysia yang bertanding iaitu Yoodo Gank, AROV Esports, Bapak Ah Esports, Team Secret dan VIP Squad.

Continue Reading

PUBG Mobile

PMCO: VIP Squad layak ke Grand Final Asia Tenggara

Published

on

VIP Squad berjaya tempah slot ke Grand Final PMCO Asia Tenggara dijangka berlangsung pada awal November nanti di Bangkok Thailand. - Foto fail What's The Meta / MARIAH AHMAD

Pasukan profesional PUBG Mobile tanah air, VIP Squad layak Grand Final Asia Tenggara PMCO Fall Split yang akan berlangsung di Bangkok, Thailand.

VIP Squad berjaya meraih slot ke Grand Final itu selepas berjaya meraih kedudukan ke-16 dalam peringkat Liga PMCO Fall Split, yang berlangsung selama empat minggu di Shanghai China.

Mereka meraih 551 jumlah mata keseluruhan dengan 1 Chicken Dinner.

VIP Squad bersama 15 pasukan rantau ini bakal bertempur sekali lagi dalam Grand Final Asia Tenggara PMCO Fall Split yang dijangka berlangsung pada awal November nanti.

Sementara itu bagi prestasi pasukan Malaysia yang lain, Yoodo Gank berada di tempat ke-13, AROV Esports ke-18, Bapak Ah Esports ke-19 dan Team Secret ke-20.

Continue Reading

PUBG

PMCO: Yoodo Gank layak ke Global Final

Published

on

Foto YouTube / PUBG Mobile

SELEPAS empat minggu bersaing di kejohanan antarabangsa Liga PMCO Asia Tenggara Fall Split pasukan profesional PUBG Mobile Yoodo Gank layak ke peringkat Global Final.

Yoodo Gank berjaya ke peringkat Global Final selepas berjaya berada di kedudukan paling atas dalam kalangan pasukan Malaysia dalam liga itu yang berlangsung di Shanghai, China.

Selepas empat minggu bersaing di liga antarabangsa itu, Yoodo Gank meraih 590 mata, dengan 212 mata bunuh dan 2 Chicken Dinner.

Sebelum ini, Malaysia diumumkan sebagai tuan rumah Global Final PMCO yang dijangka akan diadakan pada akhir November ini.

Sebagai tuan rumah, Malaysia diberikan satu kelebihan slot khas dalam kejohanan itu yang ditentukan menerusi pencapaian pasukan terbaik Malaysia dalam peringkat Liga PMCO Asia Tenggara.

Dalam Liga PMCO Asia Tenggara, sebanyak 5 pasukan Malaysia yang bertanding iaitu Yoodo Gank, AROV Esports, Bapak Ah Esports, Team Secret dan VIP Squad.

Global Final PMCO dijangka akan berlangsung di Kuala Lumpur, Malaysia pada akhir November nanti.

Continue Reading

Trending

© MareaCarry 002907983-U What's The Meta 2019 All Rights Reserved